A+ A A-

A boldoggá avatás

Sándor István vértanú, szalézi testvér boldoggá avatására 2013. október 19-én, szombaton, a Budapesti Szent István-bazilika előtti téren került sor. Az ünneplés a bazilika előtti téren 9 óra 30 perctől kezdődött Sándor István életének ismertetésével és bevezető közös imádsággal.

A 10.30 perckor kezdődő szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek volt. Az ünnepélyes szentmise keretében a Szentatya megbízásából Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa tette közzé a boldoggá avatásra vonatkozó határozatot.

Ugyanezen a napon, azaz október 19-én a boldoggáavatás után 13 óra 30 perckor kezdődött a Fiatalok Ünnepe a Körcsarnokban, amely során az ifjúság hálát adott az új Boldogért. A programon szerepelt zene, tánc, animáció és beszélgetés a kortársakkal. A hazánkban tartózkodó szalézi rendfőnök, don Pascual Chávez is szólt a magyar fiatalokhoz.

A délután programja:

13:00 - 13.30 Csoportosan regisztrálóknak a karszalagok átvétele
13:30 - 14.30 Egyéni regisztráció

Kapunyitás
BAND OF STREETS - a veszprémi utcazene fesztivál közönség-díjas zenekara
14:30 - NYITÓ ANIMÁCIÓ
15.15 - Don Pascual Chávez szalézi rendfőnök érkezése, köszöntése
15:45 - Don Bosco Musical - Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola
ezen belül a rendfőnök üzenete
Rövid átvezető animáció
16:30 - 17:00 KEREKASZTAL BESZÉLGETÉS
Bíró Lóránt SDB, egykori oratorista gyermek, Havasi József SDB egykori rendtárs. Pokorni János, Sándor István egykori cellatársa, Ari László, a pártőrség perének másodrendű vádlottja, egykori halálra ítélt, Hollay Antal, egykori csapattársa a KIOE-ben, Sztancsik Ferenc, egykori csoporttag
17:00 - Záró Animáció
17:30 - Jó éjszakát - Ábrahám Béla SDB tartományfőnök
Tánc...

Helyszín: 1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.

Sándor István boldoggá avatása  erkölcsi és lelki kárpótlás az Egyháznak és a magyar nemzetnek, valamint fontos a magyar ifjúság szempontjából is, amelynek szüksége van egy olyan patrónusra, aki nagylelkű áldozatra képes, és olyan példaképre, aki megtanítja a megalkuvás nélküli kötelességteljesítésre azzal, hogy tudatosan tanúságot tett a hitéről.

P. Cameroni Pierluigi SDB, egyetemes posztulátor

 

Hírek


Szaléziak.HU