Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza / Isten Szolgái / Szalézi Szentség

Isten Szolgája Galli Silvio

Isten Szolgája Galli Silvio

(1927-2012)

 Silvio Galli 1927. szeptember 10-én született Palazzolo Milanesében, és szerzetes papként élt több mint 50 évig Chiariban (Brescia) a "San Bernardino"-ban, először latintanáraként, majd dékánként, végül az „utolsó” papjaként - az anyagi és erkölcsi szegénység enyhítésére szolgáló „Auxilium” befogadóközpont ösztönzője és útmutatója -, gyóntató és ördögűző.

 Animálta és gondoskodott a szalézi munkatársak, az ADMA tagjai, Don Bosco volt növendékei és számos önkéntes képzéséről, akik együtt munkálkodtak vele.

Földi életét 2012. június 12-én fejezte be. A szentség jelei és a széles körben elterjedt hírnév az évek során növekedett az élet különböző területein élő emberek körében, akik Isten emberét ismerték meg benne, Mária, a Keresztények Segítségének hiteles hívét, a Don Bosco valódi fiát, aki megerősítette ezzel ígéretét: "Amint megérkezem a Paradicsomba, egy kosarat küldök tele kegyelmekkel mindenkinek, aki ismert engem".

A szentség híre és a jelei, amelyek már életében kísérték őt, megerősítést nyertek halála pillanatában és a mai napig folytatódnak: kevesebb, mint 8 év alatt több nagy jegyzetfüzet gyűlt össze, tele közbenjárási kérelmekkel és az elnyert kegyelmekről szóló jelentésekkel, amit azok írtak tele, akik a temetőbe, a sírjához mentek. A jegyzetfüzetekhez számos egyéb, kegyelmekről szóló jelentést is csatoltak. Továbbá, még ma is élnek azok a tapasztalatok, amit a szegényeknek segítve szerzett és az "Auxilium"-ra bízott, jelei annak, hogy az általa tanított és továbbadott gondolatok közül sok maradt meg és gyümölcsöző még az idő múlásával is.