Szaléziak.HU - Szent Istvánról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány
< Vissza / Szalézi házak / Magyar Tartomány

Szent József Szalézi Rendház Kazincbarcika

Szalézi.HU - Szent József Szalézi Rendház KazincbarcikaSzalézi.HU - Szent József Szalézi Rendház KazincbarcikaSzalézi.HU - Szent József Szalézi Rendház KazincbarcikaSzalézi.HU - Szent József Szalézi Rendház Kazincbarcika
Cím: 3700 Kazincbarcika, Építők útja 17-19.
E-mail: rkkazincbarcika@freemail.hu
Telefon: +36-48-512-396
Honlap: ugrás az oldalra
Alapítás: 2006

Az új, Szent József védnöksége alá helyezett szalézi rendházat 2006. szeptember 27-én áldotta meg Seregély István egri érsek. Ez a szerény kis ház Herbolya várodnegyedben állt. Mivel ez egy különösen jelentős missziós tevékenység a magyar szalézi mű számára, Pascual Chávez rendfőnök európai szintű modern missziós központ modelljévé kívánta tenni Kazincbarcikát. Hogy ez valóra válhasson, a Don Bosco Szakiskola kibővítésekor 2008-ban az új szárnyban helyet kaptak a szerzetesi lakosztályok is, kis kápolnával. A szaléziak jelenléte Kazincbarcikán 2011-ben vált dominánssá, amikor Ternyák Csaba egri érsek úgy döntött, hogy a rendnek felajánlja a helyi plébániát is.

2011 augusztusától Kazincbarcikán a szerzetesi közösség két középiskolában és az Avilai Szent Teréz plébánián munkálkodik, amely a két városi templom mellett oldallagosan ellát még öt plébániát. 

2019-ben Herbolyán megkezdte működését a Don Bosco Barcika Tanoda.

2020 decemberétől az eddig két helyszínen élő szerzetesi közösség átköltözött az új, többszintes épületbe az Építők útján, amelynek többfunkciós belső tere helyet ad a plébániahivatalnak, gyermekfoglalkoztató és kápolna is működik benne. 


Igazgató: P. Ábrahám Béla SDB
Plébános: P. Tran Si Nghi Ferenc SDB